Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide.


Першим українським закладом харчування, який увійшов у рейтинг Michelin Guide, став ресторан "Anelya" у Чикаго. Інформацію про це повідомив український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграмі.
Кухар з українським походженням розповів, що ресторан був відкритий ним саме і названий на честь його бабусі, яка жила в Харкові. Він відвідав Харківщину у 2023 році.
«Зараз цей ресторан став першим свого роду в рейтингу Michelin Guide. (Українці досі борються, щоб його визнавали українським, а не «Східноєвропейським»). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.
Крім того, шеф-кухар зазначив, що початково "Anelya" був експериментальним проектом зі збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.
«А потім власник Джонні вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.
У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури є завжди доброю ідеєю.
Читайте також
- «Медики мали два відра – для ампутованих кінцівок і для гранат». Паламар про облогу «Азовсталі»
- Ізраїльська армія має вищу мотивацію, ніж українська – равин Моше Асман
- Скандал з Гусаковим: активіст розповів про походження мільйонів доларів на його криптогаманцях
- На Львівщині у ТЦК помер чоловік
- Справа про проституцію неповнолітніх. Ім’я олігарха Дерипаски зникло з обвинувального акта
- Заступник командира полку «Азов» розповів про зустріч із Медведчуком